Mierea de Manuka este recunoscută pentru beneficiile sale asupra sistemului imunitar și pentru acțiunea componentei sale terapeutice, metilglioxal, renumit pentru puterea sa antibacteriană. Pentru a putea profita de toate beneficiile oferite de natură și de albinele din Noua Zeelandă, iată câteva sfaturi de urmat înainte de a cumpăra miere de Manuka.
Mierea de Manuka a atras mult interes în ultimii ani, în principal datorită proprietăților si beneficiilor sale asupra sănătatii. Dar beneficiile mierii de manuka sunt susținute de știință? Se pare că da!
Mierea de Manuka provine din Noua Zeelandă și Australia și este făcută de albinele care polenizează florile arborilor de manuka.
Se crede că majoritatea tipurilor de miere au unele proprietăți bactericide. Acest lucru se datorează faptului că mierea conține peroxid de hidrogen, un compus care este folosit în mod obișnuit ca antiseptic.
Ce face diferită mierea de manuka? Oamenii de știință au descoperit că mierea de manuka conține o substanță chimică numită metilglioxal (MGO). MGO are proprietăți antimicrobiene, antibacteriene și antioxidante specifice, ceea ce face mierea de Manuka să fie deosebit de eficientă în comparație cu alte tipuri de miere.
Datorită acestor proprietăți, mierea de manuka este folosită pentru a ajuta la vindecarea rănilor, pentru a calma durerile de gât, pentru a reduce inflamația și pentru a îmbunătăți problemele digestive.
Cercetările sugerează că mierea de manuka poate avea următoarele beneficii asupra sanatatii:
Studiile au descoperit că proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii ale mierii de manuka o pot face eficientă în îmbunătățirea vindecării rănilor, ameliorarea durerii de la arsuri și scăderea inflamației.
Mierea folosită pentru tratarea rănilor trebuie să fie de calitate medicală, cu toate impuritățile îndepărtate. Nu aplicați miere pe răni acasă, acest lucru ar trebui să se facă întotdeauna de catre medic.
Spre deosebire de alte alimente dulci sau zaharoase, mierea de manuka nu provoaca carii. De fapt, proprietățile sale antibacteriene puternice pot ajuta la reducerea creșterii bacteriilor orale asociate cu formarea plăcii, inflamarea gingiilor și carii.
O analiză a beneficiilor pentru sănătate ale mierii de manuka a constatat că, atunci când este consumată, poate încetini creșterea unui tip de bacterii care pot provoca ulcer gastric.
Datorită proprietăților sale antioxidante, mierea de manuka poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației în afecțiuni intestinale, cum ar fi colita ulceroasă și sindromul colonului iritabil.
Studiile arată că mierea de manuka poate scădea tipul de bacterii responsabile de provocarea durerilor de gât. De asemenea, ajută la reducerea inflamației și acoperă gâtul, astfel încât să se simtă mai puțin dureros.
Mierea de Manuka este sigură de consumat pentru majoritatea oamenilor – luați 1 până la 2 linguri pe zi pentru a vedea beneficiile raportate. Nu trebuie să consumați mai mult de 2 linguri de miere de manuka pe zi, deoarece este bogată în zahăr.
Dacă sunteți diabetic sau alergic la albine, discutați cu medicul dumneavoastră despre consumul de miere de manuka. Copiii sub 1 an nu ar trebui să consume niciun tip de miere.
Este important de stiut, că mierea de manuka nu trebuie aplicată direct pe piele sau pe o rană.
Puteți cumpăra miere Manuka originala din gama Manuka Health de pe site-ul nostru drsam.ro. Mierea de Manuka poate fi găsită, de obicei si in magazinele online specializate și in farmacii.
Căutați doar produsele marcate pe etichete cu factorul unic de manuka (UMF) sau MGO. Cu cât valoarea factorului UMF este mai mare, cu atât nivelul MGO este mai mare si puterea antimabcteriana este mai ridicata.
Surse:
https://www.healthline.com/health/manuka-honey
https://www.webmd.com/a-to-z-guides/manuka-honey-medicinal-uses#1