Product filters

Evaluare
Livrare
Pret

LEI  –  LEI

  • 38LEI
  • 582LEI
Producator

Exercitii Kegel

Descoperă beneficiile uimitoare ale exercițiilor Kegel pentru sănătatea ta pelvină. Învață cum să efectuezi corect exercițiile Kegel pentru a consolida mușchii pelvini, preveni incontinența urinară și îmbunătăți viața ta sexuală. Găsește sfaturi utile, ghiduri practice și informații esențiale despre exercițiile Kegel aici!

Exercițiile Kegel sunt exerciții destinate antrenării și întăririi mușchilor pelvini, numiți și mușchii pubococcigieni sau mușchii pelvini. Acești mușchi joacă un rol crucial în menținerea sănătății pelvisului și a organelor din această zonă, cum ar fi vezica urinară, uterul și rectul. Exercițiile Kegel au fost inițial dezvoltate de medicul ginecolog Arnold Kegel și sunt folosite pentru a trata sau preveni probleme legate de acești mușchi, precum incontinența urinară, prolapsul organelor pelvine și disfuncții sexuale.

Aceste exerciții implică contractarea și relaxarea voluntară a mușchilor pelvini și pot fi realizate fără echipament special. De obicei, sunt recomandate pentru femei, dar pot fi benefice și pentru bărbați. Exercițiile Kegel pot fi utile în următoarele situații:

  1. Incontinența urinară: Ajută la controlul și reducerea scurgerilor de urină.

  2. Prolapsul organelor pelvine: Pot întări mușchii care susțin organele pelvine, ajutând la prevenirea sau gestionarea prolapsului.

  3. Disfuncții sexuale: Pot îmbunătăți funcția sexuală, crescând senzațiile și controlul în timpul actului sexual.

  4. Recuperare postpartum: Ajută la refacerea mușchilor pelvini slăbiți după naștere.

Exercițiile Kegel implică contractarea mușchilor pelvini pentru un anumit interval de timp, urmată de relaxare. Acestea pot fi efectuate în orice poziție, iar pentru a obține rezultate optime, este important să le practici în mod regulat. Poți discuta cu un profesionist medical pentru a învăța cum să faci corect exercițiile Kegel și pentru a determina dacă sunt potrivite pentru tine în funcție de nevoile tale individuale.