Publicat pe Lasă un comentariu

Miere de Manuka: Beneficii, Utilizari si Recomandari

Mierea de Manuka este recunoscută pentru beneficiile sale asupra sistemului imunitar și pentru acțiunea componentei sale terapeutice, metilglioxal, renumit pentru puterea sa antibacteriană. Pentru a putea profita de toate beneficiile oferite de natură și de albinele din Noua Zeelandă, iată câteva sfaturi de urmat înainte de a cumpăra miere de Manuka.

Mierea de Manuka a atras mult interes în ultimii ani, în principal datorită proprietăților si beneficiilor sale asupra sănătatii. Dar beneficiile mierii de manuka sunt susținute de știință? Se pare că da!

De ce este mierea de manuka specială?

Mierea de Manuka provine din Noua Zeelandă și Australia și este făcută de albinele care polenizează florile arborilor de manuka.

Se crede că majoritatea tipurilor de miere au unele proprietăți bactericide. Acest lucru se datorează faptului că mierea conține peroxid de hidrogen, un compus care este folosit în mod obișnuit ca antiseptic.

Ce face diferită mierea de manuka? Oamenii de știință au descoperit că mierea de manuka conține o substanță chimică numită metilglioxal (MGO). MGO are proprietăți antimicrobiene, antibacteriene și antioxidante specifice, ceea ce face mierea de Manuka să fie deosebit de eficientă în comparație cu alte tipuri de miere.

Datorită acestor proprietăți, mierea de manuka este folosită pentru a ajuta la vindecarea rănilor, pentru a calma durerile de gât, pentru a reduce inflamația și pentru a îmbunătăți problemele digestive.

Ce beneficii are mierea de manuka?

Cercetările sugerează că mierea de manuka poate avea următoarele beneficii asupra sanatatii:

Ajuta la vindecarea rănilor

Studiile au descoperit că proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii ale mierii de manuka o pot face eficientă în îmbunătățirea vindecării rănilor, ameliorarea durerii de la arsuri și scăderea inflamației.

Mierea folosită pentru tratarea rănilor trebuie să fie de calitate medicală, cu toate impuritățile îndepărtate. Nu aplicați miere pe răni acasă, acest lucru ar trebui să se facă întotdeauna de catre medic.

Imbunatateste igiena orală 

Spre deosebire de alte alimente dulci sau zaharoase, mierea de manuka nu provoaca carii. De fapt, proprietățile sale antibacteriene puternice pot ajuta la reducerea creșterii bacteriilor orale asociate cu formarea plăcii, inflamarea gingiilor și carii.

Amelioreaza ulcerele gastrice și sindromul de colon iritabil

O analiză a beneficiilor pentru sănătate ale mierii de manuka a constatat că, atunci când este consumată, poate încetini creșterea unui tip de bacterii care pot provoca ulcer gastric.

Datorită proprietăților sale antioxidante, mierea de manuka poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației în afecțiuni intestinale, cum ar fi colita ulceroasă și sindromul colonului iritabil. 

Amelioreaza durerea în gât

Studiile arată că mierea de manuka poate scădea tipul de bacterii responsabile de provocarea durerilor de gât. De asemenea, ajută la reducerea inflamației și acoperă gâtul, astfel încât să se simtă mai puțin dureros.

Este sigur să folosiți miere de manuka?

Mierea de Manuka este sigură de consumat pentru majoritatea oamenilor – luați 1 până la 2 linguri pe zi pentru a vedea beneficiile raportate. Nu trebuie să consumați mai mult de 2 linguri de miere de manuka pe zi, deoarece este bogată în zahăr.

Dacă sunteți diabetic sau alergic la albine, discutați cu medicul dumneavoastră despre consumul de miere de manuka. Copiii sub 1 an nu ar trebui să consume niciun tip de miere.

Este important de stiut, că mierea de manuka nu trebuie aplicată direct pe piele sau pe o rană.

De unde să cumpăr miere de manuka originala?

Puteți cumpăra miere Manuka din gama Manuka Health de pe site-ul nostru www.DrSAM.ro. Mierea de Manuka poate fi găsită, de obicei si in magazinele online specializate și in farmacii.

Căutați doar produsele marcate pe etichete cu factorul unic de manuka (UMF) sau MGO. Cu cât valoarea factorului UMF este mai mare, cu atât nivelul MGO este mai mare si puterea antimabcteriana este mai ridicata.

Puncte cheie

 • mierea de manuka conține o substanță chimică antimicrobiană, antibacteriană și antioxidantă numită metilglioxal (MGO)
 • Se crede că mierea de manuka ajută la vindecarea rănilor, combatarea durerilor de gât, igiena orală și in cazul unor probleme de stomac.
 • pentru a obține beneficiile mierii de manuka, trebuie să consumați 1 până la 2 linguri pe zi
 • nu ar trebui să consumați mai mult de 2 linguri de miere pe zi deoarece este bogată în zahăr
 • consultați-vă medicul înainte de a utiliza miere de manuka dacă sunteți diabetic sau alergic la albine
 • atunci când cumpărați miere de manuka, căutați clasificarea UMF a produsului.

Surse:

https://www.healthline.com/health/manuka-honey

https://www.webmd.com/a-to-z-guides/manuka-honey-medicinal-uses#1

https://www.hindawi.com/journals/omcl/2017/1259510/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25253413/

Publicat pe Lasă un comentariu

Ce este imunitatea și cum funcționează sistemul imunitar?

imunitate

Cresterea imunitatii la adulti – sfaturi utile.

Sarcina imunității este de a menține integritatea organismului și protecția acestuia împotriva virușilor, bacteriilor, ciupercilor, toxinelor și a altor substanțe periculoase pentru organism. Este practic un sistem care ne ajută să supraviețuim și blochează intrarea substanțelor nocive în corpul nostru. Organismul este monitorizat de molecule de semnalizare, care transmit informații către celulele sistemului imunitar în caz de pericol. Acestea răspund la acești stimuli și declanșează procese defensive în corpul nostru. În general, distingem două tipuri de imunitate, imunitatea înnăscută și imunitatea dobândită.

 • Imunitate înnăscută

Se regaseste natural la fiecare persoana imediat după naștere. Este legat de faptul că organismul uman are anumite proprietăți specifice care îl protejează în mod natural de influențele dăunătoare externe.

 • Imunitatea dobândită

Imunitatea dobândită este construită de organism în timpul vieții și este dobândită din experiență. Organismul își amintește de boala prin care am trecut și în viitor este capabil să reacționeze la ea mult mai repede și mai puternic.

Cum se manifestă imunitatea slabita

Imunitatea slăbită înseamnă incapacitatea organismului de a se apăra împotriva diferitelor infecții. Simptomele imunității slăbite includ oboseala generală, senzatie de epuizare, indigestie și boli recurente. Dacă aveți următoarele simptome, ar trebui să vă concentrați cu siguranță pe intarirea imunității. Dacă problema dvs. persistă, nu ezitați să contactați un medic, care vă va trimite pentru un examen imunologic de specialitate. Pentru mai multe informatii vizitati acest articol.

Scăderea imunității – cele mai frecvente simptome

 • Oboseală frecventă și somnolență – inițial, imunitatea slăbită nu poate fi o boală directă. Cu toate acestea, dacă vă simțiți epuizat pentru o lungă perioadă de timp, fără energie și somnolent, chiar dacă dormiți suficient de mult, ar trebui să vă gândiți cum să vă intariti imunitatea.
 • Probleme digestive – microflora intestinală, în care se află până la 80% din sistemul imunitar, are un efect fundamental asupra sistemului imunitar. Prin urmare, dacă suferiți de probleme intestinale frecvente, cum ar fi dureri abdominale frecvente, balonări, constipație sau diaree, poate fi din nou un semnal că organismul dumneavoastră solicită un impuls imunitar.
 • Infecții respiratorii recurente – suferiți de răceli frecvente, gripă sau dureri în gât? Dacă aveți 2 – 4 episoade de raceala pe an, ar trebui să fiți conștienți ca munitatea slăbită este probabil de vină.

Puteți combate eficient infecțiile respiratorii prin spalaturi nazale. Încercați dispozitivul Rhino Horn, care este foarte apreciat in randul cumparatorilor.

Cum să realizeaza cresterea imunitatii la adulti

Imunitatea adulților este cel mai adesea afectată negativ de stilul de viață, sau este legata de stres, obiceiuri alimentare, lipsa somnului, consumul excesiv de droguri, alcool și tutun. Predispozițiile genetice și mediul joacă, de asemenea, un rol important. Ultimii factori sunt greu de influențat, pentru a întări imunitatea.

Importanța mâncării pentru a susține imunitatea

Obiceiurile alimentare adecvate stau la baza unui stil de viață sănătos. Cu toate acestea, dacă ne concentrăm în mod specific asupra sistemului imunitar, microbiomul intestinal joacă un rol major în apărarea organismului. Pentru a consolida imunitatea, este recomandat să se includă în dietă produse lactate acide, chefir, iaurt, lapte sau legume acre. De asemenea, puteți susține imunitatea cu suplimente alimentare probiotice, care sunt recomandate mai ales după tratamentul cu antibiotice.

Un somn bun ajuta la întărirea sistemului imunitar

Imunitatea slăbită poate duce inițial la oboseală excesivă și la o nevoie crescută de somn. Odihna suficientă este, prin urmare, una dintre modalitățile de crestere a imunității. Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au descoperit că persoanele care dorm doar patru ore pe zi aveau jumătate din numărul de anticorpi la o saptamana după vaccinul antigripal, in comparatie cu persoanele care dormeau mai mult de șapte ore pe noapte.

Exercițiile fizice regulate ajută la întărirea imunității

Exercițiile fizice sunt de asemenea, o modalitate confirmată de îmbunătățire a imunității. Chiar și persoanele inactive ar trebui să petreacă 1 oră pe zi la aer. Dacă vremea nu este perfectă afară, nimic nu vă împiedică să faceti exercitii în confortul propriei case.

Suplimentele alimentare adecvate susțin sistemul imunitar

Vitaminele A, B6, B12, C și D și mineralele precum magneziu, cupru, crom, zinc, calciu și seleniu sunt în mod obișnuit incluse într-o dietă variată, dar în sezonul gripal este indicat să folositi si suplimente pentru imunitate. Pentru o eficiență mai bună a acestora, se recomandă utilizarea împreună cu fructe sau legume, dar nu ar trebui să servească niciodată ca înlocuitor al alimentelor proaspete!

Cum să crești imunitatea la copii

La copii, sistemul imunitar se dezvoltă treptat și dacă imunitatea lor este slăbită în vreun fel, este dificil pentru corpul lor să lupte împotriva infecțiilor frecvente. Imunitatea slăbită la copii se manifestă prin inflamații repetate ale urechii medii, sinusuri și inflamații ale tractului urinar. Un capitol separat sunt alergiile care, din păcate, afectează un număr tot mai mare de copii. Cresterea imunității la copii nu este deloc dificilă. Se bazează pe respectarea următoarelor reguli:

 1. Dieta sănătoasă și echilibrată
 2. Somn suficient
 3. Plimbari în aer curat
 4. Ventilați aerul din casa
 5. Nu creați un mediu steril pentru copii prin dezinfectare excesivă

Sfaturi pentru cresterea imunității

 • Simțiți semnalele propriului corp, răsfățați-vă cu un somn de calitate și evitați stresul pe termen lung.
 • Odihniti-va nu doar fizic, ci și mental
 • Incercați sa aveti o dietă variată bogată în vitamine și asigurați-vă că dieta conține toate ingredientele necesare.
 • Dacă vă lipsește un ingredient, completați-l cu suplimente nutritive.
 • Faceți sport, participați activ la sănătatea dumneavoastră.
 • Consultați-vă medicul imediat ce observați orice problemă de sănătate.
 • Încercați să reduceți efectele nocive asupra sănătății dumneavoastră.

Imunitatea slăbită poate duce la o serie de probleme de sănătate, deci este important sa susțineti în mod activ sistemul imunitar, astfel încât corpul să fie gata să lupte și să reziste tuturor stimulilor.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Ce este imunitatea?” answer-0=”Imunitatea se referă la capacitatea organismului de a preveni invazia agenților patogeni. Agenții patogeni sunt substanțe străine care cauzează boli, cum ar fi bacteriile și virușii, iar oamenii sunt expuși la acestea în fiecare zi. Antigenele sunt atașate la suprafața agenților patogeni și stimulează un răspuns imun în organism.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Ce inseamna imunitate scazuta?” answer-1=”Când sistemul tău imunitar este slăbit, corpul tău nu poate lupta foarte bine împotriva virușilor, bacteriilor sau ciupercilor. Acest lucru poate duce la infecții grave care pot reprezenta un risc major pentru sănătate. Multe tulburări ale sistemului imunitar pot cauza probleme de sănătate.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Ce creste imunitatea?” answer-2=”Vitamina C este una dintre acele vitamine care ajuta la cresterea sistemului imunitar. De fapt, lipsa vitaminei C te poate face chiar mai predispus la îmbolnăvire. Alimentele bogate în vitamina C includ portocale, grapefruit, mandarine, căpșuni, ardei gras, spanac, kale și broccoli.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]