Product filters

Evaluare
Livrare
Pret

LEI  –  LEI

  • 244LEI
  • 244LEI

Aminoacizi EAA

Ce sunt Aminoacizii EAA?

Aminoacizii esențiali (EAA) reprezintă un grup de suplimente cu aminoacizi vitali pentru funcționarea optimă a organismului uman. Nu pot fi sintetizați de către corpul nostru, motiv pentru care trebuie să fie obținuți prin alimentație sau suplimentare. Aminoacizii EAA includ histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul și valina.

Importanța Aminoacizilor EAA în Nutriție

Aminoacizii EAA sunt esențiali pentru sinteza proteinelor, construcția și repararea țesuturilor, precum și pentru menținerea sănătății generale. Acești aminoacizi sunt adesea utilizați în industria suplimentelor alimentare pentru a asigura o aport adecvat, mai ales în situațiile în care dieta nu furnizează cantitatea optimă.

Beneficiile Consumului de Aminoacizi EAA

  • Sinteza Proteinelor - Aminoacizii EAA sunt fundamentali pentru formarea proteinelor, esențiale pentru creșterea musculară și repararea țesuturilor.
  • Energie și Performanță- Leucina și izoleucina, doi aminoacizi EAA, sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a sprijini nivelurile de energie și performanța sportivă.
  • Sănătatea Mentală- Aminoacizii EAA, în special triptofanul, pot influența producția de serotonină, contribuind astfel la sănătatea mentală și la gestionarea stresului.
  • Imunitatea - Unele cercetări sugerează că aminoacizii EAA pot susține funcția imunitară, contribuind la apărarea organismului împotriva infecțiilor.

Cum să Asigurați un Aport Corespunzător de Aminoacizi EAA

Asigurați un aport adecvat de aminoacizi EAA prin consumul unei diete echilibrate, bogate în surse de proteine complete, cum ar fi carne, pește, ouă, lactate și surse vegetale precum soia. Pentru cei care doresc să optimizeze aportul de aminoacizi EAA, suplimentele pot fi o opțiune convenabilă și eficientă.

În concluzie, aminoacizii EAA sunt esențiali pentru o funcționare optimă a organismului uman, iar asigurarea unui aport adecvat poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate și performanță.